Založ si blog

„Civilné obete“ v Sýrií sú pre roztlieskavačov len „kolaterálne straty“. .. .? !

Nepochybujem, že mnohí roztlieskavači sa spoliehali, že tam v tej „Sýrií“ to vlastne iba „čistia“ od teroristov…

Túto idylku im z času na čas kazilo publikovanie správ z vojnovej oblasti od organizácií #ONU, #UNICEF, #UNHCR a od kadejakých úplne zbytočných a pre nich nedôveryhodných #ONLUS.

Ešteže sú! Doposiaľ sa vo veci angažovali a naďalej sa venujú aj halda radových ľudí, bez jediného zaváhania. Stali sa doslovne „anjelmi“, kde je umožnený prístup a odštartovali „zbierky“, dopravujú teplé oblečenie, potraviny, deky. Lenže aj to je stále málo.

Správa o situácií v Sýrií #UNHCR odhaduje na päť miliónov utečencov, z toho osem miliónov prišlo o teplo rodinného zázemia a tí sa nachádzajú stále na území krajiny.

Dlhotrvajúci už 7 – ročný vojnový konflikt podľa posledných správ si vyžiadal 470.000 mŕtvych, z toho 24.000 sú detské obete. Do toho sa však nerátajú ťažko zranené, na celý život zmrzačené a psychicky zruinované deti. Čísla neevidujú presný počet, vojnových sirôtok. Do mnohých obliehaných zón nie je prístup, postrádajú pitnú vodu, elektrinu, niet čo jesť. Kto prežil, okúsil kalváriu tiež chladných – neprívetivých zím.

Kde sa berie v ľuďoch tá guráž viesť dohady o pravosti chemického útoku? Zatiaľ čo na území Sýrie sa „včera, dnes aj zajtra“ bombardovalo a naďalej bombarduje! Vyzerá to akoby sa uctievači #Trumpa, #Putina, #Asada prebudili z letargického spánku, pripravení brániť svoje modly za každú cenu. Kým v Sýrií nariekajú nad svojimi mŕtvymi, svet odmieta vidieť ich slzy, biedu, skrúšenosť a vyčerpanosť.

http://blisty.cz/art/83993.html Podotýkam k linku, že nielen v Aleppe!

Keď vyťahujú úbohé detské telíčka z ruín obydlí niet tam žurnalistov, reportérov zo známych televíznych staníc, aby o tom oboznámili svetovú verejnosť. Ozývajú sa len hlasy zopár odvážnych fotoreportérov, „Lekárov bez hraníc“ no ich svedectvá sú ignorované. (Retušované foto  a pod.).

Pribúdajú prízraky spustošených miest a oblastí. Miestni obyvatelia sú nútení opustiť domovy bez toho aby vedeli, čo ich čaká. Predstava žiť v nejakom stane v zime, v daždi, čakať, že ti milosrdne niekto prinesie jedlo, ošatenie.

V postkomunistických krajinách, sa zámerne vyhýbajú správne označiť problém. „Vymývanie mozgov“ na Facebooku od zopár „chrapúnskych“ médií proti emigrantom a najmä proti islamu úspešne dosiahli svoj zámer. Odmietavý postoj prijať aj dokonca deti z vojnových pásiem, nemá obdoby. Keďže nemajú „onú“ istotu či ich tam fakticky vraždia.

Roztlieskavači, úderníci väčšinou mnohými s falošnými profilmi, tiež za svoju činnosť platení, hravo ovládajú svoje ovečky. Tiež vystupujú aj ako aktivisti, dodávajú príspevky zo zvláštnej dielne, videá. Všetko ostatné nahráva „konšpiráciám sveta“. Mnoho – početní, frustrovaní na vlne „online“, holdujú vybúriť sa zo svojich frustrácií proti ich imaginárnemu nepriateľovi. U nás predsa nestretneš veľa cudzincov, emigrantov? Máme ich len zopár, oproti iným krajinám!

Prečo svetové média a tlač doteraz čušali? Alebo len zámerne zavádzali?

Kto chcel – informácie našiel. Čítam viac – menej taliansku a zahraničnú tlač. Ale aj v niektoré slovenské denníky sa venujú tejto problematike. Minulý rok som sa dočítala, že Turecko stavia múr pozdĺž hranice so Sýriou a k dokončeniu chýba už len zopár km. Bola som zhrozená! Bolo mi jasné, že v tom má prsty EÚ, de facto sa zbavila takto problému. Už dávno sa vyvíjal na Turecko obrovský tlak v ohľade kvôli hysterickým, odmietavým postojom krajín proti-emigrantskej vlny, vyhovárajúc sa sa na strach z teroristov. Úbohí ľudia zablokovaní, aby nemohli ujsť! Aj keď Turecku naopak nemožno vytknúť to čo robí pre utečencov susednej krajiny.

http://hnonline.sk/svet/840199-turci-pred-zia-mur-na-celu-d-zku-syrskych-hranic-utecenci-budu-v-pasci

https://dennikn.sk/minuta/732571/

http://www.topky.sk/cl/11/1395133/Turecko-zacalo-stavat-mur-na-hranici-so-Syriou)

Kým u nás si myslia, že tam existuje alebo existovala vraj „bezletová zóna“, opak je smutnou realitou. Striedali sa v bombardovaní nad hlavami obyvateľov vojenské letectvo Iránu, Ruska a Nato. Skoro každý deň nálety! Trvalo to do konca roka, pokračovalo po novom roku a nielen zo strany Rusov. A na dôvažok sa trápne obviňovali z nedodržania prímeria. Zakaždým zostali po takýchto náletoch obete, najmä ženy, deti.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/402457-usa-posudzuju-ci-rusko-vyuzivanim-iranskej-zaklade-neporusilo-rezoluciu-osn/

https://svet.sme.sk/c/20244401/usa-popreli-ruske-bombarderi-v-irane-po-misii-v-syrii-sa-vratili-do-ruska.html

Očakávala som od Putina, F. Mogherini a ONU že zabíjanie civilov  a vojnu proti deťom zastavia. Len trápne rokovania pánov v oblekoch bez viditeľných skutkov, zmierniť tragické osudy ľudí na úteku a v emigrantských táboroch.

V obliehaných oblastiach niet prístup humanitných konvojov, volajú zbytočne o pomoc, nemajú čo jesť, chýba všetko, svet ich opustil….

Sexuálne obťažovanie je každodenný chlebík na Facebooku

19.08.2016

Pred časom som dala na môj Facebookový profil snímok z ranej mladosti. Nemyslite si o mne, že patrím k tým, čo publikujú každú hodinu svoje autoportréty, iba sem tam vyvesím nejaké to osobné foto. S údivom som však sledovala, ako sa mi dostalo tej cti a zažila som to, čo zrejme prežíva veľa dievčat a žien, a tiež mi je jasné, že mnohé dámy sa tým vôbec ani [...]

Ťažko chorí a bezvládní sú vydedenci tejto krajiny!

25.09.2015

Po „Zamatovom prevrate“ si každá vláda nasledovne rok po roku zvolila cestu, zaťaženia peňaženky svojich občanov a tiež v rámci údajného prisvojovania si moderného modelu zdravotníctva, podľa vyspelých, západných susedov. No model, ako model, až na to že mi to skôr pripadá, ako systém výpalníctva, úžerníctva, korupcie, protekcionárstva, proste jedna mafia! Veď [...]

Fabrikácia vyhnancov alebo ako sme ponechaní požierať sa medzi sebou

26.05.2015

V priebehu desiatich rokov, čo žijem v Taliansku som nepočula nič iné z úst pravicovej a ultrapravicovej strany, ako len vyrieši už vtedy neutešenú situáciu s emigrantmi. A hlavne vďaka týmto prísľubom sa dostali k vládnemu korytu. Len málokto tuší, že v priebehu tohto obdobia emigrantov síce z búrlivých vôd vytiahli, ale za to ich na našom území zastavili v rámci [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 29491x
Priemerná čítanosť článkov: 2458x

Autor blogu

Kategórie